Kungliga Dramatiska Teatern

Quesada gör även en insats på kulturens område, då vi sedan flera år tillbaka har ett mycket nära samarbete med Kungliga Dramatiska Teatern. Kultursamarbete med Dramaten kompletterar Quesadas befintliga engagemang för sociala, humanitära och idrottsliga insatser.

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen och grundades i maj 1788 av Gustav III. Precis som när Gustav III grundade teatern är den fortfarande en magisk mötesplats mellan skådespelare och publik, mellan klassiker och nyskrivna pjäser, mellan drömmar och verklighet, mellan historien och nuet.

Drygt 200 år efter födelsen är Dramaten ett kulturellt varumärke med världsrykte och spelar alltjämt en av de tyngsta huvudrollerna på den svenska kulturscenen.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908 och rymmer fyra scener, Stora scenen, Lilla scenen samt Elverket.

Teatern ska såväl förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom.

På Dramaten försöker man berätta något väsentligt om mänskligt liv genom att vända saker och ting upp och ner. Paradoxer, överskridanden och drömmar. På teatern finns det plats för allt det som vi önskar av livet eller allt det vi helst vill slippa i verkligheten.