Mapungubwe Foundation och yrkesskolan i Sydafrika.

Mapungubwe Foundation Center är ett välgörenhetsprojekt initierat av Leif Rahmqvist i staden Alldays, Sydafrika. Alldays har 10.000 invånare och ligger i Limpopo distriktet i norra Sydafrika. Kommunen har stora finansiella problem, arbetslösheten är hög, ca. 60 %, och 50-60 % av den vuxna befolkningen är HIV-smittade. Stiftelsen grundades 2013 med målet att bygga och driva ett barnhem för Alldays utsatta barn. I tankarna fanns även idén om att starta en yrkesskola. Barnhemmet stod klart i augusti 2014 och yrkesskolan byggs just nu upp. Den första kursen ’’Dressmaking’’ började den 7 mars med 6 engagerade elever.

Vi stödjer Mapungubwe Foundation. Vill du göra det samma? Är du murare, bagare, kock, hårfrisör, massös eller sömmerska/modedesigner och vill hjälpa utsatta ungdomar till en bättre framtid? Vill du veta mer om detta spännande projekt? Kontakta Inga-Britt Rosenblom genom att maila ingabritt.rosenblom@rahmqvist.com för mer information.

Besök gärna Mapungubwe Foundations Hemsida

Kungliga Dramatiska Teatern

Quesada gör även en insats på kulturens område, då vi sedan flera år tillbaka har ett mycket nära samarbete med Kungliga Dramatiska Teatern. Kultursamarbete med Dramaten kompletterar Quesadas befintliga engagemang för sociala, humanitära och idrottsliga insatser.

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen och grundades i maj 1788 av Gustav III. Precis som när Gustav III grundade teatern är den fortfarande en magisk mötesplats mellan skådespelare och publik, mellan klassiker och nyskrivna pjäser, mellan drömmar och verklighet, mellan historien och nuet.

Drygt 200 år efter födelsen är Dramaten ett kulturellt varumärke med världsrykte och spelar alltjämt en av de tyngsta huvudrollerna på den svenska kulturscenen.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908 och rymmer fyra scener, Stora scenen, Lilla scenen samt Elverket.

Teatern ska såväl förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom.

På Dramaten försöker man berätta något väsentligt om mänskligt liv genom att vända saker och ting upp och ner. Paradoxer, överskridanden och drömmar. På teatern finns det plats för allt det som vi önskar av livet eller allt det vi helst vill slippa i verkligheten.